Vanliga frågor

Finns inte er fråga besvarad?

Om er fråga inte finns besvarad på den här sidan, är ni mer än välkomna att ta kontakt med oss direkt.

Kundtjänst
+46 470 - 74 54 50
Måndag - torsdag: 07:00 - 17:00
Fredag: 07:00 - 16:00

info@formac.se

Frågor

I vilket format ska jag skicka logotyperna som ska tryckas på produkterna?

Det beror lite på vilken produkt som ska tillverkas. Men som regel är vektoriserad EPS eller PDF att föredra. Om ni är osäkra går det självklart bra att höra av er till info@formac.se eller 0470 – 74 54 50.

Hur lång är leveranstiden på era produkter?

Leveranstiden varierar beroende på produkt, och finns i de flesta fall deklarerade på produktsidan. Vid beställning av varor som ej är lagervaror anges leveranstiden i efterhand via e-post. Lagervaror med kundanpassat tryck levereras normalt senast inom en vecka efter godkänt korrektur. Lagervaror utan tryck levereras normalt nästkommande vardag, om du beställer innan kl 12:00.

Måste jag beställa produkter via Formac.se?

Nej, det går även bra att ringa på 0470 – 74 54 50, maila till info@formac.se eller faxa in er beställning till 0470 – 74 54 59.

Hur blir jag kund hos er?

Högst upp till höger finns en länk till inloggning /skapa konto. Genom att följa anvisningarna och fylla i alla nödvändiga fält kommer du att bli registrerad som kund. En bekräftelse kommer att skickas med e-post till er.

Jag har glömt mitt lösenord, hur gör jag?

Högst upp till höger finns en länk som heter ”Glömt ditt lösenord?”. Klicka på denna och ange sedan din e-postadress. Om denna e-postadress finns i vårt system kommer vi att skicka ut ett nytt lösenord till er. Vi rekommenderar även att ni efter inloggning byter ut detta lösenord. Detta gör ni under ”Mina uppgifter” under ”Mitt konto” som finns högst upp till höger.

Vad är klichékostnad?

På ett fåtal av våra produkter tar vi ut en klichékostnad vid nytt original. Ett nytt original är i praktiken en ny version av materialet som används för att tillverka er unika produkt. Det kan exempelvis vara en ny form som ska användas för formgjutning av er logotyp på en nyckelring.

Klichékostnaderna varierar beroende på produktens komplexitet och framgår i produkttexten på våra produkter. Kostnaden är något som tillkommer i efterhand, och kommer att deklareras i orderbekräftelsen som skickas efter att vi manuellt granskat er order.

Värt att notera är att klichékostnader är något som endast tillkommer vid tillverkning av helt nytt material (exempelvis form för gjutning). Vid order av samma produkt med exempelvis samma logotyp som ska gjutas, tillkommer ingen klichékostnad.